KLEUTERVOETBAL (4 t/m 5 jaar)

 

Na het grote succes van Peutervoetbal organiseren wij nu ook Kleutervoetbal. Kleutervoetbal is het voortraject voor het voetballen bij voetbalclubs

 

Na de laatste les van de oudste groep van het Peutervoetbal merk je dat de kinderen vele stappen gemaakt hebben maar nog lang niet klaar zijn om tegen elkaar te spelen. Waar het bij Peutervoetbal nog draait om het leren dribbelen, schieten, wachten op elkaar en waar alles gericht is op het kind zelf gaan we bij Kleutervoetbal starten met het samenwerken, overspelen en het samen scoren. Bij het peutervoetbal is de eindpartij altijd de peuters tegen de trainers maar bij het Kleutervoetbal gaan we een plan uitstippelen om langzaam naar normale partijtjes te gaan zoals 2:2 en uiteindelijk 4:4 en 5:5.

 

Bij Kleutervoetbal maken we logische stappen om later door te stromen naar de voetbalvereniging. Door dit voortraject verlopen wedstrijdjes later makkelijker en leuker. Als een kind de spelregels nog niet goed kent en niet de vaardigheden heeft om goed aan een partij mee te doen dan verliest een speler vaak het plezier in het voetbal. Ze krijgen weinig de bal, weten niet waar ze moeten lopen, maken weinig of geen doelpunten en worden aangepakt door medespelers. Het is dus belangrijk om niet te vroeg in te stromen en te wachten tot een speler er wel aan toe is. Dan pas is het tijd om aan interne competities bij voetbalverenigingen mee te doen. Daar kunnen ze goed hun energie kwijt. Veel rennen, pingelen, ballen af pakken en uiteraard scoren. Maar is een kind hier nog niet aan toe, dan is de Kleuter Voetbalschool een mooie overbrugging.

 

Met Voetbalschool Arno Splinter hebben we meerdere keuzes voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Elk kind is anders, wij hebben voor elk kind de juiste trainingsvoorwaarden.

 

 

De thuistraining is voor de televisie te zien op het “Arno Splinter” Youtube kanaal.